Προϊόντα Βιοτεχνολογίας

Οι ταμπλέτες και υγρά διαλύματα της σειράς προϊόντων Βακτηρίων ROTOBIO καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών διάσπασης λιπών και ελαίων, πρωτεϊνών, λακτόζης, οργανικών προϊόντων, αμμωνίας, νιτρικών, σουλφιδίων, κυτταρίνης, κλπ. Ιδανικά για την αντιμετώπιση δυσάρεστων οσμών, διάσπαση ισχυρών ουσιών και επεξεργασία πάσης φύσεως λυμάτωv

Βόθροι και μονάδες επεξεργασίας λυμάτων

Ταμπλέτα για επαναφορά λειτουργίας σηπτικής δεξαμενής όταν αυτή έχει καταστεί ανεπαρκής. Οι κατοικίες και οι εγκαταστάσεις που δεν έχουν σύνδεση με κεντρικό βιολογικό καθαρισμό χρησιμοποιούν τέτοιου τύπου δεξαμενές ώστε η διαδικασία επεξεργασίας των λυμάτων να γίνει με φυσικό τρόπο αναερόβια. Δυστυχώς, λόγω της ύπαρξης ισχυρών χημικών αυτή η διαδικασία διακόπτεται με αποτέλεσμα τη μη σωστή λειτουργία του βόθρου

Προβλήματα οσμών γενικά

Βιολογική απομάκρυνση της δυσοσμίας από κάδους απορριμμάτων, εγκαταστάσεις στέγασης ζώων, χώρους υγειονομικής ταφής απορριμάτων κλπ.

Πρόβλημα λιπών στην κουζίνα

Διάλυση λιπών και ελαίων σε συστήματα αποχέτευσης και κουζίνες με απόλυτα ασφαλές και φυσικό τρόπο.

Λύματα με μεγάλη συγκέντρωση αμύλου

Βιολογική απομάκρυνση του αμύλου στα λύματα από τη βιομηχανία τροφίμων (πατάτα-αρτοποιείο-ζυμαρικά-άλλη επεξεργασία φυτικών)

Λύματα από φυτικά έλαια - ελαιοτριβεία

Βιολογική αποδόμηση των λιπαρών ουσιών φυτικής προέλευσης (φοινικέλαιο, ελαιόλαδο κλπ) τα οποία δημιουργούν σοβαρά προβλήματα οσμών και επιστρώσεων σε αποχετεύσεις, αντλίες, αντλιοστάσια και αγωγούς. Αναβάθμιση ποιότητας νερού σε λίμνες – ενυδρεία Αποκατάσταση της ισορροπίας του νερού από: κακή ποιότητα, ανάπτυξη φυκιών, αύξηση των επιπέδων ΝΗ3 και Ν02, μείωση οξυγόνου, αυξημένη θολότητα, δημιουργία ιλύος. WC – Ουρητήρια Ένα πλήρες σύστημα εξαφάνισης και όχι απλής επικάλυψης της δυσοσμίας και των ακαθαρσιών για την τουαλέτα και την αποχέτευση.

Για λύματα από παραγωγή Γαλακτοκομικών

Αξιοποιούν τη δύναμη της περιβαλλοντικής βιοτεχνολογίας για την επίλυση των προβλημάτων από τα λίπη, τις πρωτεΐνες και λακτόζη.Το ROTOBIO-TST χρησιμοποιεί μόνο αβλαβείς φυσικούς μικροοργανισμούς που αναλαμβάνουν την υποβάθμιση της οργανικής ύλης με ιδιαίτερα αποτελεσματικό και περιβαλλοντικά αποδεκτό τρόπο στα λύματα τυροκομείων.

Λύματα με βάση το κρέας

Επιτυγχάνεται βιολογική αποδόμηση των πρωτεϊνών και άλλων οργανικών υλικών από το κρέας. Οι εποχιακές διακυμάνσεις στην παροχή των λυμάτων, η υψηλή βιολογική αντοχή του αίματος και η παρουσία αμμωνίας καθιστούν τη διάσπαση τέτοιων λυμάτων μια ιδιαίτερα περίπλοκη διαδικασία.

Απόβλητα ζώων

Λόγω των ισχυρών οργανικών ενώσεων που περιέχονται στην κοπριά, καθώς και η παρουσία αερίων όπως η αμμωνία, σουλφίδια του υδρογόνου και το μεθάνιο, καθιστά τα συγκεκριμένα λύματα ιδιαίτερα επιβαρυντικά για το περιβάλλον και επικίνδυνα για τις εγκαταστάσεις, την υγεία αλλά και την απόδοση των ζώων. Το ROTOBIO-ZST επιταχύνει το ρυθμό της βιο – αποικοδόμησης, την κινητοποίηση και τελικά τη σταθεροποίηση των ζωικών αποβλήτων με ασφαλή και απόλυτα οικολογικό τρόπο.

Σύστημα συντήρησης αντλιοστασίων

Η παρουσία συσσωρευμένων ελαίων και λιπών σε φρεάτια αντλιών και σταθμούς ανύψωσης, είναι πιθανό να προκαλέσει μια σειρά από σημαντικά προβλήματα.

  • Φράξιμο αντλιώνσυντήρηση ΑΣ
  • Δυσάρεστη οσμή
  • Παραγωγή βλαβερών αερίων
  • Βλάβη αισθητήρων στάθμης
  • Υπερχείλιση
  • Δαπανηρή συντήρηση

Οι παραδοσιακές μέθοδοι για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, περιλαμβάνουν την απασχόληση τεχνικών με ειδικό εξοπλισμό αναρρόφησης, ή τη χρήση επικίνδυνων χημικών ουσιών για την απομάκρυνση και μεταφορά του λίπους.

Το AUTOPS είναι ένα οικολογικό, και πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα αποφυγής της συσσώρευσης λίπους σε αντλιοστάσια. Με το AUTOPS, η συντήρηση των αντλιοστασίων και των σταθμών ανύψωσης λυμάτων γίνεται απλούστερη, οικονομικότερη και πιο ασφαλής.

  • Aυτόματη εξάλειψη δυσάρεστων οσμών
  • Μείωση συχνότητας αντλήσεων
  • Αφαίρεση λίπους από τα αντλιοστάσια
  • Απλούστερη συντήρηση αντλιών και αισθητήρων στάθμης
  • Ασφάλεια για το προσωπικό συντήρησης
  • Προβλέψιμο κόστος συντήρησης
  • Αποτροπή σχηματισμού επικίνδυνων αερίων
  • Μείωση λίπους στα σημεία εισόδου των λυμάτων
  • Συμβατό με συστήματα βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων

 

autops-site