Φωτοβολταϊκά συστήματα

sunlightΗ ηλιακή ακτινοβολία είναι ένας φυσικός πόρος σε αφθονία και μέσω της τεχνολογίας των φωτοβολταϊκών εξασφαλίζει ανεξάρτητη, προβλέψιμη, ασφαλή και ήσυχη ενεργειακή τροφοδοσία με ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης. Ειδικά στη χώρα μας, η έντονη ηλιοφάνεια καθιστά τις επενδύσεις στην ηλιακή ενέργεια (φωτοβολταϊκά)  ιδιαίτερα αποδοτικές.

Εφαρμογές:

  • Συστήματα συνδεδεμένα στο Δίκτυο με σκοπό την πώληση ρεύματος (φ/β πάρκα και συστήματα στεγών)
  • Αυτόνομα συστήματα για επίτευξη ενεργειακής αυτάρκειας

 

Net metering

IMG_0702Από 8/5/2015, ιδιώτες και επιχειρήσεις μπορούν να αιτηθούν στον ΔΕΔΔΗΕ ώστε να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά συστήματα επάνω ή δίπλα σε ηλεκτροδοτούμενα κτήρια ή εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν. Η παραγόμενη ενέργεια θα αφαιρείται από αυτήν που καταναλώνεται σε ετήσια βάση, με αντίστοιχη μείωση, ακόμη και μηδενισμό του κόστους ρεύματος. Η διάρκεια της Σύμβασης είναι 25ετής.

Για περισσότερες πληροφορίες, κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο πατώντας παρακάτω:

 

Αυτόνομα φωτοβολταϊκά

Ανάλυση απόδοσης αυτόνομου φ/β σταθμού

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά και τα υβριδικά συστήματα (σε συνδυασμό με το δίκτυο ή ανεμογεννήτρια ή ντήζελ) αποτελούν την ιδανική λύση για κτήρια χαμηλών ενεργειακών απαιτήσεων (βιοκλιματικές κατοικίες, εξοχικά, τροχοβίλες), καθώς και για απομακρυσμένες από το Δίκτυο εγκαταστάσεις.

Η υψηλή εξειδίκευσή μας στον τομέα των αυτόνομων συστημάτων, εξασφαλίζει την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και την αποφυγή του κινδύνου επανεπένδυσης λόγω φθοράς συσσωρευτών από κακό σχεδιασμό. Στα πλαίσια της μελέτης ενός αυτόνομου φ/β συστήματος, επιλέγουμε το σύστημα με το χαμηλότερο κόστος αλλά και τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής.

Φωτοβολταϊκά σε κτιριακές εγκαταστάσεις

roof_pvΈντονο ενδιαφέρον παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια για τα «φωτοβολταϊκά στις στέγες» λόγω της μικρής τους κλίμακας. Αφορά οικιακούς καταναλωτές (μονοκατοικίες – πολυκατοικίες) και μικρές επιχειρήσεις που επιθυμούν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά ισχύος έως 10 kWp (5kWp για τα μη διασυνδεδεμένα νησιά) στο δώμα ή τη στέγη συμπεριλαμβανομένων στεγάστρων βεραντών, προσόψεων και σκιάστρων, καθώς και βοηθητικών χώρων όπως αποθήκες και χώροι στάθμευσης. Το παραγόμενο ρεύμα διατίθεται στο δίκτυο της ΔΕΗ η οποία και ααποζημιώνει τον παραγωγό για 25 χρόνια, και μάλιστα αφορολόγητα.

Για να δείτε τα έργα μας πατήστε ΕΔΩ

Φωτοβολταϊκοί σταθμοί και βιομηχανικές στέγες

Πρόκειται για μεγαλύτερης κλίμακας φωτοβολταϊκά συστήματα, τοποθετημένα επί εδάφους ή επί βιομηχανικών – εμπορικών στεγών με σκοπό την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στον διαχειριστή του Δικτύου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για να δείτε τα έργα μας πατήστε ΕΔΩ

Τι παρέχουμε - Ολοκληρωμένες υπηρεσίες

Εικόνα1

– Τεχνικοοικονομικές μελέτες από εξειδικευμένους μηχανικούς – Βελτιστοποίηση συστημάτων εκμετάλλευσης Α.Π.Ε.

– Προμήθεια πιστοποιημένου εξοπλισμού σε συνεργασία με τους κορυφαίους προμηθευτές του κλάδου

– Εγκατάσταση βάσει προδιαγραφών από εξειδικευμένο συνεργείο